vriend van het THHM worden

Steun het Toon Hermans Huis Maastricht particulier en wordt vriend van het huis. U kunt het huis op verschillende manieren steunen.

Eenmalige gift

Iedere gift, klein of groot, is welkom. Voor € 50 schenk je een kankerpatiënt een verwendag vol ontspanning in ons huis. Schenken aan een goed doel heeft gelukkig fiscale voordelen. Een eenmalige schenking is meestal aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Uiteraard kunt u ook een bedrag overmaken via IBAN: NL69RABO0117055891.

Structureel steunen

Een periodieke schenking houdt in dat je het Toon Hermans Huis Maastricht voor een langere periode steunt, bijvoorbeeld met een vast bedrag per jaar. Dit kun je ook vastleggen in een notariële akte. Bij een bedrag boven de € 500 betalen wij daarvoor de aktekosten.

Voor meer informatie:

Melanie Frederiks, Directeur, Tel. 043-3261000
Email: melaniefrederiks@toonhermanshuismaastricht.nl

IBAN: NL69RABO0117055891.

Ambassadeur worden

Wil je als bedrijf het THHM steunen en je als ambassadeur verbinden aan ons huis? Dat kan middels een financiele donatie of middels sponsoring.

Financiele donatie voor meerdere jaren

Er zijn 4 verschillende mogelijkheden, geldig voor een periode van 3 jaar. 

1.Ambassadeur Goud met Ster*                                                            boven de €1000,-

 • Zie pakket ambassadeur Goud
 • Plus extra afspraken in onderling overleg, geheel op maat.

2. Ambassadeur Goud                                                                              €1000,- per jaar

 • Uitnodiging voor de jaarlijkse netwerkbijeenkomst
 • Uitnodiging voor kerstborrel.
 • 2x gratis gebruik van de ruimten en faciliteiten in het THHM inclusief 1x rondleiding en presentatie.
 • Als Ambassadeur ontvang je een ludiek geschenk van het THHM.
 • Vermelding van logo en link op de website.
 • Vermelding van logo op "Wall of Fame" in het Toon Hermans Huis Maastricht.
 • Als ambassadeur word je middels een nieuwsbrief op de hoogte gesteld van onze lopende projecten.
 • Gebruik van logo ambassadeurschap van THHM bij communicatie uitingen.
 • Draagt maatschappelijke functie van THHM uit naar buiten.

3.Ambassadeur Zilver                                                                              €500,- per jaar

 • Uitnodiging voor de jaarlijkse netwerkbijeenkomst.
 • Uitnodiging voor de kerstborrel.
 • 1x gratis gebruik van ruimten en faciliteiten in het THHM.
 • Als ambassadeur word je middels een nieuwsbrief op de hoogte gesteld van onze lopende projecten.
 • Naamsvermelding met link op website.

4. Ambassadeur Bronze                                                                            €250,- per jaar

 • Uitnodiging voor de  jaarlijkse netwerkbijeenkomst.
 • Uitnodiging voor de kerstborrel.
 • Als ambassadeur word je middels een nieuwsbrief op de hoogte gesteld van onze lopende projecten
 • Naamsvermelding op de website.

Ben je geinteresseerd in het ambassadeurschap voor 3 jaar? Maak een afspraak met onze directeur Melanie Frederiks. Zij zal de mogelijkheden met u bespreken.

Eenmalige financiele donatie

Wilt je als ambassadeur een eenmalige donatie geven aan het huis? Je bent vrij om een donatie over te maken via IBAN: NL69RABO0117055891.


Sponsoring

Sponsoring is creatief steunen. Want naast het doneren van geld kun je met jouw organisatie op veel meer manieren laten zien dat je het THHM een warm hart toedraagt. Samen met klanten, medewerkers, of met de hele vereniging.

Eerst wat inspiratie opdoen? Neem dan contact op met Melanie Frederiks voor een vrijblijvend gesprek. Zij kan je tips geven en je ook helpen om je lumineuze idee of actie in je communicatie naar buiten toe mee te nemen. Zodat je ook aan je eigen relaties kunt laten zien dat je ambassadeur van het Toon Hermans Huis Maastricht bent! 

Toon je hart en...

...lever een dienst aan het Toon Hermans Huis Maastricht
...doneer de opbrengst van een product tijdens een bepaalde periode
...voer samen een klus, een project of opdracht uit in, of voor het THHM
...sponsor in publiciteit op je website of in een artikel in je personeelsblad
...zamel geld in met zijn allen op een bijzondere of ludieke wijze

Voor meer informatie:

Melanie Frederiks, Directeur, Tel. 043-3261000,
E Mail. melaniefrederiks@toonhermanshuismaastricht.nl  

IBAN: NL69RABO0117055891.

Het Fiscaal  ANBI nummer  is: 810760459

Wil je iets nalaten?

Nalatenschap

Door je wensen in een testament vast te leggen weet je zeker dat je geld ten goede komt aan wat voor jou belangrijk is. Wanneer je kiest voor het begunstigen van het Toon Hermans Huis Maastricht zijn er verschillende vormen mogelijk, zoals erfstellingen en legaten.

Erfstelling

Bij een erfstelling wordt het Toon Hermans Huis Maastricht in een testament tot erfgenaam benoemd. Het inloophuis krijgt hierdoor recht op een bepaald percentage van je nalatenschap. Over de verkrijging van het erfdeel is het THHM geen erfbelasting verschuldigd.

Legaat

Een legaat is een bepaling in je testament waarmee je een bedrag aan het THHM kunt nalaten. Hierover is het THHM geen erfbelasting verschuldigd. Voor alle duidelijkheid: alleen het door jou vastgestelde geldbedrag, goed of waardepapieren dat jij via je testament hebt toegewezen, komt ons toe.

Voor meer informatie:

Melanie Frederiks, Directeur, Tel. 043-3261000,
E Mail. melaniefrederiks@toonhermanshuismaastricht.nl

Wat is het fiscaal voordeel?

Schenken met fiscaal voordeel

Het Toon Hermans huis Maastricht is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Alles wat je ons schenkt als gift, is dus fiscaal aftrekbaar via de inkomsten- en vennootschapsbelasting. Ook wij hoeven geen erf- of schenkbelasting te betalen over de erfenissen en schenkingen die we ontvangen.

Het Fiscaal nummer ANBI is: 810760459

Voor meer informatie:

Melanie Frederiks, Directeur, Tel. 043-3261000,
E Mail. melaniefrederiks@toonhermanshuismaastricht.nl

en word vriend of
ambassadeur van ons huis

Hartverwarmend huis vol begripvol gezelschap. Voor iedereen. Want kanker raakt ons allemaal...

NIEUW: Tekenworkshops ‘Kleur met je hart’

Terug naar overzicht

31  augustus 2023

Vanaf dit najaar is het mogelijk om eens per maand op vrijdagochtend van 10.00- 11.30u te komen tekenen bij het Toon Hermans Huis.  Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor volwassenen. Kosten zijn 10,00 euro per workshop.

Deze vorm van tekenen is anders dan gewoon tekenen. Het is meer tekenen vanuit je gevoel, vaak abstract, hoewel het ook figuratief mag zijn maar dat staat niet op de voorgrond.

Marianne Eussen van ‘Kleur met je hart’ gaat deze bijeenkomsten verzorgen. ”Deze intuïtieve vorm van tekenen is voor iedereen geschikt. Je hoeft er niet voor te kunnen tekenen. Met goede materialen gaan we aan de slag met steeds een andere opdracht. Bij een reeks workshops werken we stapsgewijs aan een logische opbouw. Tekenen doe je met je hart en handen en is daardoor een mooie afwisseling bij alle andere dingen die we al vanuit ons hoofd moeten doen. Met ogenschijnlijk eenvoudige manieren kun je op een diepere laag bezig te zijn, soms bewust, soms onbewust. Tekenen is een vorm van zelfexpressie die bevrijdend kan werken of zelfs helend. Het is een manier om even af te schakelen van moeilijke momenten of om even tijd voor jezelf te hebben op een creatieve manier. Waar woorden tekort kunnen schieten, spreekt de taal van de expressie, de taal van de tekening.”

Deze abstracte vorm van tekenen is geschikt voor jong en oud(er). Voor kinderen is het geschikt zodra ze een bijenwaskrijtje kunnen vasthouden.

Een bijeenkomst ziet er als volgt uit:

Aan het begin is er een korte ontspanningsoefening, staand of zittend. Dan volgen eenvoudige lijnenopdrachten of spiegelend tekenen. Soms komt er een verhaal of gedicht, al dan niet met bijpassende muziek. Daarna komt de grotere opdracht en de vrije expressie.

Over Marianne:

‘Kleur met je hart’ richtte ik op om zowel kinderen als volwassenen de ontspannen werking van tekenen te laten ervaren. Voor het begeleiden van kinderen volgde ik de opleiding tot kindertekencoach. Er zijn veel methoden om kinderen te stimuleren en begeleiden in hun ontwikkeling. Ik koos voor de creatieve invalshoek.

De naam voor mijn onderneming koos ik intuïtief. Het vertegenwoordigt wat ik belangrijk vind: bezig zijn met kleur én werken vanuit je gevoel, je hart. Ook als er verdriet of pijn is, helpt expressie hierbij, vaak vele malen beter dan met alleen maar praten.

Zelf vond ik het als kind heerlijk om te kleuren, vooral veel binnen de lijntjes. Op het vwo koos ik voor tekenen en na mijn middelbare schooltijd volgde ik tekenlessen.

Als opgroeiend meisje wilde ik graag anderen helpen. Toen ik zelf als jonge vrouw te maken kreeg met rouw, hielp creatieve tekentherapie mij daarbij. Het figuratieve liet ik bij het tekenen los, het ging meer veel meer om vorm en beleving. Later ben ik een groepscursus abstract tekenen gaan doen. Mooi was de verwondering die ontstond door het kleurenspel op papier, het samen bezig zijn in een flow. Ik verkende het abstracte tekenen verder en doe sindsdien eigenlijk weinig anders meer. Maar vooral leerde ik om gewoon te werken vanuit mijn gevoel.

Bij mijn werkvormen gebruik ik geen gum, geen viltstiften en nodig ik de deelnemers uit om juist buiten de lijntjes te kleuren. Daarbij gebruik ik afwisselend potloden, bijenwas, ecoline, verf en pastelkrijt.

Als ik zelf naar kunst kijk, dan houd ik vooral van veel kleur en ga ik altijd af op mijn gevoel. Ik wil geraakt worden door wat ik zie en niet door wat het voor moet stellen. Dit is ook mijn uitgangspunt in de activiteiten die ik aanbied.

Meer informatie op www.kleurmetjehart.nl en op de social media hiervan.